Fitness jij regelmatig? Dan is het een goed idee om touwtje springen in je workouts op te nemen!

Misschien heb je sinds de bassischool geen springtouw meer aangeraakt, maar daar kun je verandering in brengen! Springtouwen is heel goed voor je lichaam en is perfect als vast onderdeel of warming-up van jouw fitnessroutine. 

VIDEO

Door regelmatig touwtje te springen verbrand je veel calorieën, wat kan helpen bij het afvallen. Dat is niet het enige waar je met touwtje springen aan werkt. Het heeft onder andere de volgende voordelen:

Conditie
Niemand vindt het leuk om in de sportschool als een hijgend paard op de loopband te staan omdat je conditie te wensen overlaat. Wil jij een topconditie krijgen? Ga dan tijdens het fitnessen regelmatig touwtje springen. Hiermee ben je constant in beweging. Een springtouw is ook perfect voor het doen van intervaltrainingen, waarmee je je conditie nog verder opbouwt. Met de Smartrope kun je jouw intervallen precies bijhouden, net als het aantal sprongen. 

Een stukje kracht

Springtouwen is voornamelijk een cardio-oefening en goed voor de snelle vetverbranding. Als je jezelf uitdaagt om op één been te springen of bijvoorbeeld hoge sprongen te maken, train je ook je kuiten intensief. Dat helpt je weer bij je leg presses tijdens de fitness!

Voetenwerk

Tijdens het touwtje springen kun je je voeten op verschillende manieren bewegen. Je kunt snel shuffelen, zoals boksers vaak doen, heel snel springen of je voeten van voor naar achter of van links naar rechts bewegen. Dit zorgt voor meer coördinatie in je voetenwerk, wat ook weer kan helpen op de loopband of losse matoefeningen bijvoorbeeld. 

Timing

Bij springtouwen moet je erop letten dat je precies op het juiste moment draait en springt, anders gaat het mis. Door hier bewust mee bezig te zijn, leer je omgaan met timing. 

Focus 

Ook al merk je het misschien niet gelijk, als je touwtje springt ben je je constant aan het focussen. Je focust je op je voeten, het draaien van je handen, je tempo en je ademhaling. Dat zorgt automatisch ook voor focus in je hoofd, wat ervoor zorgt dat jij volle bak verder kunt met je fitnessrondje. 

Op YouTube (link) zijn verschillende tutorials en workouts te vinden met een springtouw. Of je nou beginner bent of al vaker gebruik maakt van een springtouw tijdens het fitnessen, je komt hiermee zeker verder!

De Smartrope gaat jou ook zeker helpen om een echte springtouwprof te worden. Met dit moderne en interactieve springtouw kun je bijhouden hoe vaak je springt en hoe veel calorieën je al hebt verbrand. Ook kun je intervallen instellen en je vrienden uitdagen voor een wedstrijdje touwtjespringen. Bekijk hier de verschillende modellen en bestel jouw favoriet!